fredag 20 maj 2016

Verners Livs

Verner Karlssons butiksbuss i Vassmolösa var ett begrepp i stugorna och många var de människor som inväntade ett besök av bussen och Verner.

Butiksbussen innehöll allt mellan himmel och jord och servicenivån var hög där man till och med kunde beställa varor som egentligen inte ingick i sortimentet bara men frågade snällt.Bussen var en Volvo BB57 årsmodell 1963 med kaross ritad och tillverkad av Groths karosseriverkstad i Mönsterås.

Chassit och karossen beställdes från början av en butiksbussägare i Skåne för att sedan hamna  i Vassmolösa.

Här följer ett reportage från 1992 där butiksbussens roll i samhället verkligen belyses med en slående insikt av butiksbussens roll i samhället.Tänk alla mil på grusvägar från tidig morgon till sena kvällar med en närmast ideell inriktning på servicenivån och den sociala kontakten som var så viktig för de ensamma på landet.

Vi avslutar med en hyllning och eloge till alla butiksbusschaufförer och deras bussar genom åren för all tid och omtänksamhet och en servicekänsla ut i fingerspetsarna utöver det vanliga.Butiksbussar är idag ett närmast utdött fenomen där enstaka bussar ännu ger service trots dålig lönsamhet och långa arbetspass.


3 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon! Hoppas helgen börjat bra på nostalgimacken :-)och att jag skriver på rätt blogg, du har ju ett par att välja på ;-) hur hinner du? jag har fullt sjå att uppdatera min hihi
I dag fortsätter vi med växthusbygget, får verkligen pröva min otålighet och lära mig vänta....jag har en förmåga att vilja ha allt klart på en gång...Ha en fin dag!!! Kram på dig!

Linda sa...

Vad får du tag på allt? spännande och jag minns när Anna och jag var små men jag minns inte namnet på bussen men vi handlade alltid glass och godis=)
Mormor köpte alltid fisk och det luktade en blandning av fisk, grönsaker och diesel utanför bussen ha ha. en salig blandning av dofter.
Jag är ledig i helgen och vi och ungarna ska till barnens gård med grannarna, ruschbanan ska jag låta bli i år=) Kram

FLAK sa...

Nostalgimacken badar i sol idag så tackar och man får helt enkelt hålla styrfart...men är det kul så är det svårt att bromsa.
Kram tillbaka och ha en trevlig helg

Du vet så väl att jag är en arkivråtta och ta det lugnt i banan inga fortkörningsböter...typ swooch...
Kram vännen och hälsa de små.