fredag 13 mars 2015

På H-gatan

En ögonblicksbild från gatulivet i Kalmar och börjar på Larmgatan, notera den runda skylten till höger där det upplyser flanören att det saluförs Trollhätteglass.

Vi vandrar vidare och hamnar vid korsningen Järnvägsgatan-Norra vägen där man om man svänger höger kommer in på slottsallén.

Och en ytterligare bit ner emot Tullslätten med ett stopp precis utanför Monarkhörnan till vänster, notera Volvo Snabbe lastbilen kan det vara GeGe glass? eller kanske rent av Glacebolaget? som står vid kiosken.

Vi tar oss raskt fram till korsningen av Södra Vägen-Stensövägen .

När vi sen beskådar Erik Dahlbergs väg så kan man konstatera att man känner igen vissa riktmärken men att staden förändrats sen 1967.

Vi reser norr ut via Norra vägen där vi kan skymta Röda Ugglans fabrik eller Nordchoklad där nu Friskis & Svettis huserar.

 

Herr Stofil kan inte låta bli att minnas..........


Håll till höger hette det den tredje september, C G Hammarlund och Lars Skiöld lotsade oss från den ena sidan till den andra.


Som stöd för minnet fick vi speciella klistermärken, det var en söndag och alla skulle ut och prova, alla körde sakta men det gick jättebra.

Vi klistrade ett H-märke mitt på ratten för säkerhets skull.

Att jag sen framförde en traktor den dagen bidrog nog till att övriga trafikanter välvilligt förpassade sig till höger sida för som vän av ordning så ska man enligt mig följa påbud som förpliktar.

 

 

1 kommentar:

Linda sa...

Den där Stofil verkar vara en envis jäkel=)
Hoppas jag inte möter honom på vägen ha ha