söndag 21 september 2014

H 5370

Den 21 februari 1964 registrerades en Volvo L420 Snabbe med chassinummer 4585 och ägare var Sörens konditori och bageri i Borgholm.


Modellen L420 tillverkades från 1956-1965 vilket innebar att denna Volvo var en av dom sista som tillverkades av modellen Volvo Snabbe då Volvo F82 ersatte modell L420 1965.


Motorn i Volvo Snabbe var en 3,5 liter V-åtta på 120 hk vilket innebar att lastbilen var en bränsletörstig liten lastbil till skillnad emot Volvo F82 som var utrustad med dieselmotor.


Fördelen med just Volvo Snabbe var att den var snabb och lätt hängde med i trafikrytmen vilket gjorde att lastbilen snabbt blev populär bland chaufförerna, speciellt i trafikljusen där en personbilsförare kunde få se sig brädad av en lastbil när det slog om till grönt.


Motorn i Volvo Snabbe hette B36AV och så lät den=)

">

Tänk att få höra en lastbil med ett sånt ljud, men som sagt bränsletörsten blev för stor så modellen Volvo Snabbe var från 1965 en hopplöst föråldrad lastbil.


Men H 5370 kämpade på och levererade bröd, tårtor och hämtade lagervaror till butiken men 1972 var sagan slut och den hamnade på okänd plats för att plötsligt dyka upp på en skrot på Öland enligt bild.
Så nu är projektet färdigt och ännu en vacker Volvo Snabbe får pryda sin plats bland lastbilarna i pärmen om Kalmars lastbilar.


Skåpet tillverkades av Groth kaross i Mönsterås och hade nummer 1512 allt enligt skylten som räddades från skroten och nu sitter i Nostalgimacken.
2 kommentarer:

nostalgiarkivet sa...

Snyggt Bygge David När får vi se en Volvo 240 70 tal med lite patina och Tackräcke och en Biab Vagn Efter på Dragkroken
Med vänlig hälsning Nostalgi gubben

Linda sa...

Hjälp vad snygg och hur gör du egentligen? du är fantastiskt..vi blev helt stumma..ja det är inte varje dag jag sitter tyst och gapar=)

Men vad synd, men sa dom verkligen så? det verkar vara bäst att inte jobba där för en sån inställning kan aldrig vara sund. kram och fortsätt du fixar det ska du se.