torsdag 24 april 2014

Tillbaka till...

Herr Stofil här......

Min gamla telefon, ja den svarta bakelittelefonen har varit upphov till glåpord och illvilliga kommentarer av besökare och dom har villigt visat upp sina smarta telefoner som kan både det ena och andra.


Betänk nu att telefonerna och telefonbolagen, ja Telia då alltså har det osmakliga synsättet att alla vill byta ut sin fasta telefonförbindelse till förmån för mobilt eller så kallad IP telefoni..och allt mer mobila telefonlösningar där vi blir allt mer uppkopplade.


Man kan ju inte låta bli tänka tillbaka på gamla goda tider när man om man hade ett viktigt samtal att ringa och befann sig utanför sitt eget hem fick gå till närmsta telefonkiosk för att ringa.

Dom små och stora barnen hade istället för en läsplatta ett teckningsblock och kritor och man satt på staketet och samspråkade med sina kompisar istället för att sms:a eller facebooka.


Livet fanns utanför datorn, mobiltelefonen och stressen av att köpa den senaste telefonen var knappast så stor då man i värsta fall bytte telefon vart 10 år.


Så nu har mobiltelefonerna och deras användare ett uppenbart behov att återgå till "bakelit" telefoner i svart, och man är tillbaka till att prata i en riktig lur igen.

Som sagt man blir aldrig förvånad och snart blir det väl inne med fast telefonlinje och Televerket igen, då är iallafall jag väldigt nära att bli "inne" igen.

Herr Stofil....på tråden

https://www.etsy.com/listing/45436168/iretrofone-base

1 kommentar:

Larsson sa...

Ett steg i rätt riktning!