lördag 18 januari 2014

Telefunken

Förr i tiden fanns inget behov av telefonering 24 timmar om dygnet eller iallafall möjligheten att telefonera utanför sitt eget hem och arbete när som helst.

 

Man fick helt enkelt i bästa fall klara sig med den fasta telefonen eller så hade man en komradio för att få snabb kontakt annars fick man helt enkelt förlita sig på den gamla goda förmågan att så att säga träffa den personen som man ville utbyta ett samtal med.

 

En så kallad smartphone kostar ju en hel del kan man tycka men gårdagens mobiltelefoner var ju inte helt billiga för spana in dessa annonser från Volvohandlaren.


Året var 1993 och man kunde helt enkelt välja mellan Europolitan eller Comviq men visst saknar man det gamla NMT systemet..man fick täckning längst ner i  Svappavaaragruvan.

 

Det gamla CB systemet alltså komradion hade rätt go täckning och det pratas än i dag om Högbrodelen på Ölandsbron där man faktiskt kunde prata med valda delar av Ronneby när vädret var klart.

 Jodå så att jag hade en Nokia 101....med Comviqabonemang......kanske inte världens bästa täckning men den fungerade iallafall...ja telefonen alltså..inte abonemanget..oftast.

1 kommentar:

Maria sa...

Oj, vilka priser då och kanske var det en av anledningarna till att jag inte hade en mobil 1993 :) Jag skaffade min första 1997.