torsdag 15 april 2010

Rivningen är ett faktum......


Kalmar stad har än en gång visat att man fullständigt struntar i sitt kulturarv och satsar fullt ut på moderna kolosshus och fula konstmuseer samt smaklöshet i allmänhet.

Majkens vackra hus beläget på Skogsliden i Kalmar var det enda kvarvarande funkishuset i originalutseende utan ombyggnad och dessa hus uppfördes på 30 talet i Berga villaområde.

Tänk om kommunen, länsmuseet och Kalmar stad kunde förstå vad lite sunt förnuft skulle göra för Kalmar, turistmässigt då alltså för denna skövling av vackra vyer som fullständigt vräker över vår delvis vackra stad har pågått i ett par år nu.

Om nu kommunen och framför allt länsmuseet hade varit lite framåt i sin syn så hade ett sånt hus som Majkens blivit ett utmärkt renoveringobjekt och sedan museum med inriktning på 1930-40 då dessa hus faktiskt "byggde" Kalmar välstånd och befolkade dom yttre delarna i Kalmar.
Men men vi får blunda och sucka tungt för man läser ständigt om nya byggprojekt i Kalmar med lika fula hus som Berga strandpark och Varvholmen och vårt stora svarta "konstiga museum",(konst museet)

Se länk till Berga strandpark.....suck.....


Idag satte grävmaskinen sin klo i Majkens hus och en epok i Kalmar historia försvann i ett moln av spån.

1 kommentar:

Tinkerbell ... sa...

Lite ''Sunt förnuft'' är alltid gott att ha ...
Du har en ''Award'' att hämta på min Blogg om du vill och känner för det!!!
Trevlig Helg på dig ...