lördag 30 november 2019

Får vi lov att presentera............

Den 10 augusti 1973 registreringsbesiktigades ett Volvochassi av modell BB57 med en kaross byggd av Grothkaross i Mönsterås.


Fordonet registrerades som lastbil med ett skåp inrett med butiksinredning och tilldelades registreringsnumret FXG 196 och första ägaren var bosatt i Skurup.


1983 såldes fordonet till Werner och blev därigenom ett välkänt och uppskattat ekipage som under många år betjänade kunder och i februari 1992 uppmärksammades Werner och hans buss i lokaltidningen.


Med en stram tidsram rullade butiksbussen under många år och blev lite av en institution och samlingsplats för medmänniskorna utefter färdvägen men en dag stannade bussen.


Butiksbussens tid hade fasats ut och FXG 196 blev stående för att senare säljas till Skåne, men vi vill minnas den som den såg ut och faktum är att jag under många år studerat och funderat på att fordonet borde bli ett alldeles särskilt utsökt projekt.


Åren gick och man samlade mod, nej inte än...…..nu då? njae.….jomen.....näää……….. eller?


Ja fasen..... projektet startade trevande med chassit för att sen utvecklas till en kaross för  just det här projektet är lite extra speciellt då det handlar om ett busschassi.


Sagt och gjort nu är projektet avslutat och ett sant drömobjekt har återskapats i form av en butiksbuss i skala 1:25.


En unik butiksbuss med kaross tillverkad av Groth byggt på ett klassiskt busschassi med guld och silverdetaljer och en alldeles underbart stilig reklamtext.









1 kommentar:

Herr Stömell sa...

👍 Snyggt, men var sitter Groth-skylten?