tisdag 29 maj 2018

Presentation av Moll

Nu är det äntligen klart med premiär på renoveringen av den så kallade blomcykeln som funnits i vår familj under många år.

 

Skälet till att den kallades blomcykeln var att cykelns lack hade slitits ut och min far bestämde sig för att måla cykeln i ljusblått med gult, vitt med blommor på fälgarna och på andra lämpliga ställen.

Blomcykeln eller Heroscykeln som den egentligen heter då den är av fabrikatet Heros var min mors pendlingscykel under många år till den var utsliten på många olika sätt och min mor köpte en blå Monark "turist" alltså en billig variant av damcykeln från Monark som fortsatte tjäna som jobbcykel från och till stadsbiblioteket och filialerna Funkabo och Bergavik.

 

Blomcykeln blev undanställd och efter flera år av att samla damm togs cykeln fram och jag beslutade mig för att återställa cykeln i ett originalutseende med en liten tvist......man kan väl kalla det för ett custombygge för den är knappast uppbyggd på originaldelar förutom ramen och frontmärket.

 

Men nu är det så att cykeln bytt namn till Moll, vän av ordning undrar säkert varför och låt oss förklara, min mor som gick bort i december hade ett smeknamn som min far använt och därför har vi färdigställt cykeln som en hyllning till Moll. 

Adelgatan 14 där vi och blomcykeln bodde under 1970-80 talet

 Här är cykeln på besök utanför stadsbiblioteket,


 

 

2 kommentarer:

Herr Stömell sa...

Kärt barn har många namn, sägs det, och det gäller tydligen även en kär cykel. Nu kan du även kalla den Blomstermålacykeln, sedan du målat blomster på framskärmen. Eller Skärmbildscykeln.... 😀

FLAK sa...

Det ska bli spännande att se bemötandet av cykeln på fordonsträffen på Folkets park.
Bergkvaracykeln blev uppskattad och gamla damcyklar är populära.