måndag 4 december 2017

Premiär Be Ge Bil Scaniabärgare

Får vi lov att presentera en Scania L110 och den registrerades den 24 februari 1971.


Denna bärgningsbil, ja för det är just det som är lite spännande med denna bärgare är att redan från första beställning blev bärgningsbil och ägare var BEGE motor AB i Oskarshamn som var återförsäljare för Scania.


En klassisk Scaniabärgare som betjänade auktoriserade verkstäder i Oskarshamn med omnejd men den hade även ett uppdrag i Kalmar som faktiskt var en av anledningarna att detta projekt byggdes.


Den 6 mars  1973 körde en lingrävmaskin ner sig under byggnationen av Volvo Kalmarverken och då maskinen vägde 54 ton fick man beställa bärgning från.........jo Bärgarpelle med bärgningsbilen Bojen och som förstärkning ringde man in BeGe bil i Orskarshamn.


Två stadiga mobilkranar hjälpte till att lyfta upp maskinen och bärgningsbilarna drog upp den på torra land och Volvo Kalmarverken kunde färdigställas så man kan ju faktiskt påpeka att Bojen och BeGe Scanian bidrog till fabrikens färdigställande på sitt alldeles egna sätt.Nåväl projekt BeGe Scania är i hamn och vad passar då bättre än att ställa upp Bojen och BeGe på samma sätt som dom stod.3 kommentarer:

Herr Stömell sa...

Ytterligare ett enastående verk av en mästare!

Larsson sa...

Enastående som sagt!

FLAK sa...

Tackar och bockar=)