fredag 23 juni 2017

Herr Stofil bakom skynket

Betänk nu att förr i tiden var det inte så att en blixt till en kamera var något hibbidibbi-slarv som kunde användas gång på gång utan man fick välja sina motiv och tillfällen med största allvar.

För liksom kamerafilmen så var även blixtarna av engångsmodell som brändes av vid fotograferingstillfället.


Man fick således inköpa ett stort antal fotoblixtar om man hade för avsikt att fotografera i särdeles dåliga förhållande men vad gjorde det om exponeringstiden vad felinställd, då blev ändå resultatet på fotograferingen en potentiell överhängande katastrof.


Därför bör dagens digitalkameraanvändare skänka en tanke på alla fotografer som under gånga årtionden kämpat med att få till det mest banala fotografiet, för i dagens digitala värld kan numera även den mest otekniska användaren få till bilder som platsat på vilken fotoutställning som helst förr i tiden.


Men för den som vill minnas hur det en gång var så finns här en guide på hur man enligt konstens alla regler gör en korrekt inställning av kameran, ja förutsatt att man då har en gammal hederlig kamera.

 

Nu ska det tilläggas att undertecknad har en  förkärlek för just lådkameror då dessa kräver att motivet rör sig minimalt under en längre tid vilket gör det möjligt för fotografen att passa på att sippa på en lämplig dryck under skynket vid fotograferingstillfället.

Bästa hälsningar 

Herr Stofil 
 

 

 

1 kommentar:

Nattlorden sa...

Sen kan man ju i dagens läge välja att fotografera med Hipstamatic i sin mobil om man vill få ut lite av samma känsla som man blev påtvingad förr... :-)