söndag 5 mars 2017

Televerket i fokus

Jag har fått lite ny litteratur att gräva ner mig i.....skönlitteratur? skulle inte tro det...även om just den här författningssamlingen bjuder på rätt skön läsning....jodå det är fakta och för den oinvigde kan det låta dötrist...urtråkigt, ja närmast....närmast....helt underbart, precis som balen på slottet iallafall enligt mitt sätt och se på det hela.

 

När man får chansen att inhandla Televerkets författningssamling Serie F:10 telefonapparater och tillsatser, anslutning och användning så kan man inte låta bli att låta nostalgi och mysfaktorn med en kopp kaffe bredvid sig infinna sig.

Visste ni förresten hur man bäst går tillväga för att byta nummerlapp på sin Diavox eller Dialogtelefon?

 

Bara lugn gott folk här följer en utförlig beskrivning  på hur du byter ut lappen där du skriver ditt telefonnummer som om du nu inte minns numret, tur att det inte handlar om mobiltelefonnummer.....

Bara så du vet den här skriften gavs ut 1982 och när Televerket  levererade den nya telefonen fick kunden en genomgång och en medföljande anvisning A 712 0759.

 

Herr Stofil kommer givetvis studera denna skrift mycket utförligt då han troligtvis kommer uppskatta detta på ett alldeles utomordentligt sätt.


Ja förresten vi såg ju något Televerksnostalgiskt idag....

Du råkar inte ha en TELE Ford Transit som saknar skåpet?

Här finns ett!

Ja vi ska kanske klarlägga att den kan också suttit på en Tele Hanomag men det är ju bara en notis.

 


Inga kommentarer: