måndag 20 februari 2017

Kalmars stadsvapen

Kalmar försöker framstå som en stad fylld med historik och än en gång verkar det som att man försöker förnya sig och förkasta sin historia på ett ytterst osmakligt sätt.

Kalmars stadsvapen har med sin stilfulla design klart och tydligt visat att Kalmar är en stad med anor men nu börjar sakta men säkert detta luckras upp av klåfingriga förslag på förnyelse av staden och dess stadsvapen.

 

Förslaget som nu har presenterats kan närmast liknas vid skylten för fornminne......vilket snart är fallet med Kalmar som en intressant turiststad för visst har vi slottet, domkyrkan, gamla staden, och Ångkvarnen men allt mer "modernt" smyger sig in i stadsbilden, men det är väl knappast detta som turisterna kommer för att beskåda eller?!

Nu ska man inte tro att jag på något sätt tycker att trafikskylten för fornminne inte är stilig, men Kalmars "nya" designförslag kan endast ses som en symbol för besparingsarbetet inom staden där färgsättningen av byggnader nu endast räknas i gråskala eller möjligtvis svart eller vitt.

Tacka vet jag det gamla hederliga stadsvapnet...lite som husen tripp trapp trull i gamla staden där man kan tillåta sig lite färg i tillvaron, för det är väl så vi i Kalmar vill framstå.

Sen ska man ju inte klaga på färgerna blått och vitt för där finns ju referenser till Kalmar AIK och IFK Berga.

Vi på Nostalgimacken i Bergkvara kan bara hoppas på att Kalmars stadsvapen tillika kommunens logotyp även i fortsättningen får behålla sin form och färg utan förvanskning.

http://www.expressen.se/kvallsposten/nytt-stadsvapen-vacker-arga-kanslor/


2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med, trist att ändra helt I onödan mvh Anna

Anonym sa...

Klåfingrigt och historielöst!