onsdag 26 oktober 2016

Den som söker finner....

Fast egentligen trodde vi nog inte riktigt att vi skulle hitta det vi sökte för det verkade hopplöst, närmast lika stor chans som att hitta en nål i en höststack, men då kan man allt påstå att vi rent av trampade på nålen för oj va fort det gick och plötsligt ligger det en mynttelefon på golvet i vardagsrummet.


Tänk när jag för ett par år sen stod där på en loppis och hade just en mynttelefon i näven men inte hade något behov av den, vi hade ju ingen telefonkiosk, eller ens visste att vi skulle bygga en nostalgikiosk, den mynttelefonen köptes av en samlare från Stockholm.

Det som är extra intressant med just denna apparat är ursprunget, ja eller för den som tittar på Antikrundan, Bytt är bytt....Proveniens ja vad prylen har kommit från.


Denna mynttelefon har ett förflutet på flygflottiljen F13  Bråvalla Norrköping och har varit monterad på en vägg då den har ett bakstycke med extra myntuppsamlare, förövrigt rejält tilltaget i kassaskåpsmodell och nu återstår det att se om man kan montera hela apparaten i telefonkiosken eller om man ska enbart använda mynttelefonen.

Vi kan i alla fall  konstatera att inget är omöjligt för när vi fick idén så trodde vi knappast att man kunde finna en telefonkiosk, mynttelefon eller glassgubbe men ack så vi bedrog oss.

Men nu gott folk har även vi en komplett telefonkiosk och min "kopia" av en mynttelefon kommer att sitta kvar fram till våren då den riktiga ska monteras in.

Vad som ska hända med kopian? ja den kommer förmodligen att få en plats i källaren och eventuellt få åka med på nostalgivisningar vid tillfälle.
Så här ser det ut när en sådan apparat sitter på en vägg


6 kommentarer:

Nattlorden sa...

Stiligt! :)

Marie´s sa...

Wow! vilken snygging, grön och fin=)
Då har du bara att sätta dit den Kram

Anonym sa...

En mynttelefon, det var jättelänge sen jag såg en sån, tänk när syrran och jag ringde till pappa för att bli hämtade:) sent som bara attan... kram Anna

Peter sa...

Har telefonkiosken klar på gräsmattan, men verkar svårt att hitta mynttelefonen...

Peter
Bodrn

FLAK sa...

Då får vi verkligen hoppas att du hittar en, envishet och lite tur skadar inte.
Sätt in lokalannons för man vet aldrig vad som döljer sig i folks källare och förråd
Lycka till Peter

lennart sa...

Det var ett tag sedan det här blogginlägget skrevs, men jag chansar på att någon ser den här kommentaren ändå. Jag är i färd med att bygga ett litet diorama med nostalgitema. Bland annat ska det ingå en telefonkiosk modell 61, och i den vill jag ha en enkel modell av en mynttelefon. Bilder på sådan finns det ju gott om, på den här bloggen t.ex., men vad var det för mått på en sådan egentligen? Om någon som har tillgång till en telefon har lust att mäta höjd och bredd och posta här så skulle jag bli väldigt glad. Jag behöver inga exakta mått, bara rätt härad.

Tack på förhand, Lennart Svedberg

PS Kul blogg förresten!!