torsdag 9 juni 2016

Globalisering..... Humbug

När jag nu och med stor möda införskaffat mig nya glasögon kan jag inte låta bli att önska att jag borde avstått.

I rimlighetens namn så borde svenska bolag kunna inse fördelarna med att sticka ut i mängden och inom bensinbranschen har det inte funnits så många helsvenska bolag, man tänker närmast på Koppartrans, Svensk Petroleum SP.

Tanken är att kunder och förbipasserande bilister ska få en behaglig upplevelse när de kommer i kontakt med reklamskyltarna men under årens lopp har allt fler bolag köpts upp av stora internationella kedjor och utbudet av trevliga reklampelare utefter vägarna har drastiskt reducerats.


Numera får man vid sitt tilltänkta besök vid bensinmacken komma till insikt att man får utstå reklam från ST1....Preem...Select....och nykomlingen, ja eller gamla Statoils nya namn Circle K, vilket får den mest härdiga bensinmacksbesökare att uppsöka närmaste buskage för att vomera.

 

Gemene man kan inte låta bli att fundera och reflektera över det faktum att det förr i tiden fanns ett annat K som lyste upp tillvaron för bilisterna och allmänheten, ta en stund att fundera på vad som kunde inträffat om K istället för Circle K blivit Koppartrans som faktiskt hade fungerat på den internationella marknaden.

 

Den vackra svart-gula  logotypen hade på så sätt återigen fått en given plats i trafikbilden och skapat en oas att bila till för att fylla på bränsle och få rutorna putsade och oljan kontrollerad.


Den enda ljuspunkten i detta är att Gulf återigen lyser upp tillvaron med sitt glada märke på reklamen utefter våra vägar vilket är en fröjd att se för en gammal trafikant.

 

Med hopp om bättring

Herr Stofil 

 

3 kommentarer:

Larsson sa...

Vafalls Stofil! Varför bär han icke slips? Sitta ute på Internet halvnaken! Usch vilken styggelse!

FLAK sa...

Stofilen hälsar att inte ens ett bröllop skulle få stofilen att ta på sig en sådan hiskelig tingest.
Stofilen tillhör nämligen det lite med lösa och lediga....om än något stela och föråldrade delen av befolkningen vars klädstil nog knappast passar sig på varken Stureplan eller Sergels torg....
Tack Larsson för en utmärkt kommentar=)

Linda sa...

Ha ha den där Stofilusen passar riktigt bra i glasögon, vi hoppas att Stofilen inte festar för hårt imorgon=)
Glad midsommar!!!! Kram