fredag 19 februari 2016

Tre kannor är fler än ingen.........

Lite som resenären i öknen så saknades något i macken....en tingest att bära vatten i..ja inte för att vattna blommor med men väl att så att säga kunna fylla på viktig vätska i fordonsparken och då det visade sig vara stört omöjligt att för en rimlig summa komma över en lämplig kanna från FINA, "trots att jag sett två för hutlösa priser" men som den smålänning jag nu är.........=) så gör man det bästa av tillfället och inväntar läget...vilket inföll igår då jag fick för mig att åka in på en mack för lite service...lite koll av olja, luft i däcken, övriga vätskor och självklart vattnet...går fram till självservice-kuren och va? nämen nu spökar det..i kuren står tre stycken vattenkannor som ser precis ut som gamla hederliga..och det bästa av allt..dom är RÖDA!=)

Oj nämen...nää.... tänker man och planerna på hur det skulle se ut OM man lyckades få tag på en sådan uppenbarar sig.....


Dagen efter har man ett ärende åt samma håll och stolpar in på macken...får prata med chefen...du.... dom där vattenpåfyllningskannorna ni har, var får ni dom ifrån?..svaret blir att dom kommer från centralbeställning...och jag förklarar varför jag frågar.....ja ni vet Nostalgimack, avsaknad av just dylika......jo men du kan få dom för vi ska byta ut dom.....VA? -ja vi har nya så följ med ut så får du hem dom direkt....så nu har jag alltså tre kannor...en med OKQ8 och två utan text eller märke........

Ja nu fattar ni va=) smålänningen gör nu som smålänningar är väldigt bra på att göra nämligen ler en smula vid tanken på att man just sparat in en himla massa pengar på att göra saken själv precis som Åsa Nisse.


Gott folk...idag ska fyra märken med FINA placeras på kannorna.....och även om dom inte blir originalkannor så blir dom iallafall Nostalgimackens egna kannor som inkom i samlingen helt gratis.
OKQ8 kannan ska få tillhöra verkstaden där den kommer att göra ett utmärkt jobb vid påfyllning av vatten.....
Och den som påpekar att FINA hade blåa kannor gör rätt i det men jag ville ha RÖDA och definitivt INTE köpa två fd FINA kannor för minst 1000 kr styck......är man  smålänning så är man.....och det kommer bli så FINT...Fint som FINA!


Sen blir man ju lite fundersam....dom där kannorna som kommer ut och som påstås vara gamla....är dom verkligen det? det tillverkas dylika i Ungern...och en klisterlapp eller målad logotyp kostar ju inte mycket att klämma dit....

Det tål att tänkas på innan man lägger ett bud..fast det är klart vill man ha just en så vill man...vi är ju bensinsamlare hela bunten oavsett vilket bensinbolag vi samlar på och INGET absolut inget går upp emot nöjet att kunna fylla på vatten i bilen med en äkta bensinmacksvattenkanna utan risken för att spilla och skvalpa.

Ett stort Tack till macken Även om det inte var en FINA mack=)

 

5 kommentarer:

Imperial58 sa...

Fina(!) kannor! Jag är nöjd över min Caltex.
Såg förresten en Gulf kanna för 1500:- på Tradera nyligen.

Herr Stömell sa...

Grattis till Fina fynden!
Jag har en gammal grön Caltex och en svart Texaco - men ingen mack! Dock gör de sig bra i garaget under den rostfria hållaren för pappersrullen och den likaledes blänkande papperskorgen.

FLAK sa...

Tackar och med logotyper blir kannorna perfekta=)
Kul att även ni har egna klenoder som förgyller tillvaron..STÖMELL fixa dig en mack=)
Såg Gulfkannan som förövrigt har exakt samma form....men 1500 kr är väl lite väl om man så säger...

Larsson sa...

Trevligt fynd!

Herr Stömell sa...

... nja, jag har visserligen en gammal Texacoflagga också, den med hexagonen, och flaggstång går att skaffa och friggeboden skulle nog kunna konverteras till mackbyggnad, men jag tror att jag låter det vara som det är. Jag har en gammal ambulans också, så jag borde nog bygga en ambulansstation först...