fredag 13 november 2015

På verandan.........

Idag står Nostalgimacken där på tomten som en liten men intressant plats att besöka men det har inte alltid varit så och då kan vän av ordning få för sig att ställa frågan, -hur ligger det till med historiken bakom den måttligt omfångsrika byggnaden.


Hur startade då livet för den lilla byggnad?, jo den började faktiskt som en utbyggnad i form av en veranda på en båtmansstuga som kallades för Sikastugan efter farbrorn som bott där.

Majas släktingar köpte stugan men den blev efter tiden för liten då barnaskaran växte och man beslutade att riva stugan och bygga nytt men en del av stugan fick leva vidare.


Verandan var en utmärkt grund för en lekstuga för de små och den flyttades till den nya platsen, men till slut hade barnen vuxit upp och lämnade lekstugan åt sitt öde, där kunde historien tagit slut, men andra släktingar hade dock ett behov av en lekstuga.


Den lilla byggnaden fick ännu en gång ge sig ut på en resa nu med hjälp av en brädgårdstruck från hamnen i Bergkvara och levererades till den nya adressen.


När lekstugan kommit fram till sin nya grund som bestod av cementplintar från hamnen stod den lilla stugan stadigt och nu var det dags för nya barn att invadera sin nya lekplats.

En av ungarna var faktiskt Maja som lekte att lekstugan var en bensinmack....! där kompisarna kom på sina cyklar för att tanka.

Det bjöds på fester inne i stugan med hallonsaft för grannbarnen och efter många år blev stugan stående och när vi flyttade in i huset hade vi inte en tanke på lekstugan utan den var fylld med gamla leksaker och minnen.

Den stod övergiven för andra gången och vi funderade över vad man borde använda denna oansenliga byggnad till, trädgårdsförråd?....cykelförråd?  njae enligt vårt sätt att se på det hela så kan man ju inte slösa väck utrymmet.

Vi skapar en...............mack!..åhh ja.... en nostalgimack! genialt...givetvis en perfekt plats att samla alla småprylar och det började 2008 med att allt gammalt städades ut, mycket har sen kommit tillbaka in genom dörren=) 


Sagt och gjort..hyllor byggdes en disk skapades och vi kan konstatera att det under åren tillkommit en hel del nya prylar på hyllorna och på nätet finns ju....ja du läser ju Nostalgimackens blogg som också skapades i samband med bygget.


Vi kan gott säga att vi knappast legat på verandan under tiden som gått utan spenderat tiden i......verandan....lekstugan........ja eller Nostalgimacken som går under GB flagg sedan en tid tillbaka...fast egentligen borde nog FINA flaggan vaja över macken men en GB glass flagga får den mest stressade att stanna upp i förbifarten.Notera Maja och lekstugan till höger.....

En bild från 1970-talet

Men se där.....Glassgubben hälsar välkommen till den lilla men charmiga Nostalgimacken
2 kommentarer:

KulTur i Natur - Tony sa...

Om Nostalgimacken är intresserad så har jag skannat av en Finaannons från EPA Revyn hösten 1968, du har säkert annonsen sedan innan, men om inte så ta den och använd den i samlingen :-)
http://fotobrus.se/fina/Epa-Revyn-nr3-1968_Fina.jpg

FLAK sa...

Tack Tony! den hade jag inte och visst är den av högsta intresse=)
Kul att du letar rätt på sådana godingar.