lördag 27 juni 2015

Service, förtjänst vet hut! drummel...

Herr Stofil......

När man som vanligt beslutar sig för att efter svänga in på närmsta bensinstation så förväntar man sig en trevlig, ja till och med angenäm och faktiskt välförtjänt rast i framförandet av sitt fordon.

 

Undertecknad svänger upp framför pumpön och lyssnar efter den så välkända ringsignalen, vafalls inget PLING? nåväl man får väl helt enkelt använda sig av pumpklockan hinner man tänka men trots idogt letande så finner man till sin förvåning att det inte finns någon på bensinpumpen.

 

Ett bestämt tryck på tutan borde få fart på personalen men icke då, man får en lätt känsla av ensamheten i Saharaöknen vilket resulterar i att undertecknad beslutar sig för att uppsöka personalen, dock mycket motvilligt.

 

Den unga damen bakom disken svarar mycket trevligt på förfrågan om någon kan kolla oljan och lufttrycket, men då svaret innebär att man själv ska utföra dessa serviceuppgifter resulterar detta i att den mest timide och milde bilist formligen kokar av ilska.

 

Detta till trots att damen i fråga fortfarande är mycket trevlig vilket ledde till att följdfrågan knappast blev besvarad på ett allt annat än besviket sätt.

-Nej vi hjälper inte till att tanka bilar vi har självbetjäning upplyser damen.

-Vafalls ska man själv behöva ge sig in i en brottningsmatch med den där slangen som närmast kan liknas vid en Boa Constrictor.

 

Man kan ju inte låta bli att tänka tillbaka på gamla goda tider när man om man nu mot all förmodan behövde uppsöka en bensinstation kunde förvänta sig service, betjäning och personal som faktiskt kunde något om motorfordon samt saluförde reservdelar och kunde bistå med både bilreparationer och bilbärning med stationens egen bärgningsbil.

 

Det var inte utan att man kunde gå in på stationen och efterfråga ett urtrampningslager till en Skoda och efter en rask språngmarsch in på lagret så återkom vederbörande med den begärda delen.

 

Som sagt man blir aldrig förvånad och snart blir det väl inne med service igen men frågan är hur långt ska det gå innan det så att säga blir på tapeten igen?

 

Tills dess tar jag med mig Jeepdunken för att minimera antalet bensinmacksbesök i framtiden. 

Herr Stofil....med hopp om bättring

Inga kommentarer: