lördag 12 januari 2013

Bilen och känslan

Kan man älska en bil?...efter att man sett programmet om Sten Berglind och hans förkärlek för en Victoria myser man.....

http://larsson-larssons.blogspot.se/2013/01/victoria-en-karlekshistoria.html


Oavsett vilket fabrikat man äger..årsmodell..modell eller färg så finns det en ägare, besökare, vän, familj som har minnen, förkärlek för just en sån bil.

Skråmor..repor..bucklor kanske finns..ja till och med rost? men i slutändan så är det ju upp till var och en att vårda, uppskatta just sin bil.


Eventuella fel och brister på just den bilen gör ju att det bidrar till bilens personlighet, för annars blir den ju som alla andra eller?


Vissa kör fort..andra kör långsamt..lite beroende på bilmodell..ja förare också och sen ska man ju inte klaga på totalrenoverade bilar, dom är makalöst fina, men man ska och andra sidan inte klaga på bilar som har brister och fel, för dessa olikheter gör ju att bilträffar, cruisingträffar blir intressanta.


I vårt fall så gillar vi det orörda...det som rullar..men även det renoverade...låter det knepigt..ja visst är det men det behöver det inte vara..lite som när man går på en bilutställning, där står rader av bilar..vissa blanka felfria och man njuter till fullo.


Sen står det och andra sidan mängder av bilar som har lite fel..brister och kanske också rost..och man får samma känsla av förnöjsamhet..och något att prata om, kanske till och med en pratstund med ägaren.

 

Det är långt till våren och i garagen står klenoderna uppställda, men snart vrids startnycklarna om och första premiärturen avnjuts.

3 kommentarer:

Gittan sa...

Filmen ikväll var intressant...S.B. hade en oerhörd kärlek till sin Ford. Han har varit i svängen länge men aldrig övergivit sin ungdom s.a.s. Känslan över en gammal bil må vara likadan för de flesta som sysslar med gamla bilar. (Men vänta inte ända till våren...starta upp dom även på vintern, kör och njut) :)

Larsson sa...

Det man sällan ser idag är bilar sas i originalskick som på 1960- och 1970-talet, dvs slitna fordon med lite skavanker.

Imperial58 sa...

TV-programmet var ju helt suveränt!
Min körstil kontra valet av bilmodell är inte helt optimalt, kör fort med 50-tals jänkare som har luftmotstånd som en hel lagårdsvägg vilket innebär en något högre bränsleförbrukning än vad som kunde vara...dock mycket bättre än förra jänken, -59 NewYorker med original 413" BB. Men repor, bucklor & rost har jag i alla fall! :D