onsdag 28 december 2011

Pengarna styr...

Man undrar lite hur svenskarna tänker...vad det gäller möbler och andra gamla saker så finns det något som heter exportförbud men vad det gäller gamla klassiska svenska bilar så finns det inget som hindrar utländska uppköpare att komma hit och köpa upp Pv, Amazon, Saab 93, Scania L75:or, Titaner, 142:an och 240:n och andra bilar.


Att det sen skickas ut prototyper och förseriebilar på Amazon är ett ännu större problem för att inte tala om PV sporten och 123:an Amazonen.


Skäms på er svenska folket som bara tänker på pengar...för vem funderar ett steg längre att när vi väl sålt av dessa klenoder så är dom ytterst svåra att få tillbaka, och prismässigt så är det oacceptabelt att för en vanlig människa köpa en veteranbil för 80-100.000kronor.


Så inför exportförbud på klassiska svenska bilar av vissa modeller för annars kommer snart detta land att endast få se dylika bilder på nostalgiska bilder från förr.


Att sen delarna också hamstras av utländska köpare gör ju inte saken bättre för nytillverkning av alla delar finns ju inte.


Så får du ett anbud eller förfrågan från en utländsk köpare fundera om just din bil ska bli bortglömd i kungariket Sverige..och i bästa fall komma hit på träff med utländska skyltar för att sen försvinna igen.
För det är väl faktiskt så att vi är tillräckligt många svenskar som är intresserade av dessa bilar så att vi kan behålla dom vi har.


Utlänningarna får faktiskt klara sig på dom bilar dom har fått exporterat till sig förut.

1 kommentar:

Sid sa...

Jag skall inte argumentera om det du skriver, och visst är det tråkigt att fina svenska bilar lämnar landet. Tänker bara på att våra jänkaråkare importerar amerikanska bilar ganska frekvent. En initierad speaker sa på en bilträff, "att vi i Sverige har importerat så mycket us-bilar att vi har en bättre och finare US-bilpark än USA" eller nåt i den stilen...