fredag 28 oktober 2011

SAAB / Volvo ett minne blott......

Så nu vet vi vad som händer med Sverige...eller vet vi det..eller vill vi veta det?.
Enligt senaste nyheterna så säljs Saab till Kina, lysande...vilken framtid, vi har redan sålt ut Volvo, så nu säljer vi Saab.


För dom som tror att vi får behålla tillverkningen i Sverige så kan jag grusa planerna, kineserna vill INTE ha svensk personal, svenska fabriker ( jo isåfall men kinesiska arbetare) utan dom vill komma åt tekniken, så svenska folket bered er på en svår framtid för utan industrin i Sverige så kommer det bli tungt i kungariket Sverige.


Ingen industri= ingen infrastruktur för får vi inte in skatteintäkter och kapital från större industrier så faller Sverige ner till U-land på nolltid.


Tråkigt besked men allt fler stora industrier säljs utomlands och dom är navet i det svenska samhället.


Fransmännen säljer inte ut, tyskarna säljer inte ut..amerikanerna sålde ut..gick det bra?
Det enda dagens företagsstyrelser och ägare tänker på är snabba pengar, nej långvariga investeringar existerar inte idag.


Sverige kommer att bli ett land där stora industrilokaler står tomma och förfaller och i bästa fall kan företagsparker komma istället, frågan är bara kommer det att räcka för att rädda Sverige, tillåt mig tvivla.


Så vi får vackert sitta på vår farstukvist i en gungstol och berätta för barnen om när Saab tillverkade bilar inspirerade av flygplan, och första gången man såg en Draken eller tog sig en tur i en Volvo Pv, det ni små barn det var en bil det, ni skulle sett en sån på Volvomuseet men kinafolket flyttade museet till Kina och historierna om hur det en gång var i kungariket Sverige fortsätter allt medan lägerelden sprakar och man dricker surrugatkaffe och äter barkbröd.


Allt känns rätt bekant på något sätt?....det var något om Fanerdun här i Kalmar och storsatsning...bostäder..kommers...nytänkande...fast denna gång Saab/Volvo i ännu större skala..nationell skala.
Hur gick det sen?....och hur går det sen? 


Så vi får vackert minnas det som var...när Sverige var ett land som ledde industriutvecklingen och som producerade svenska bilar, för nu kommer snart nästa generations 93-95 fast med kinesiskt namn? Youngman och Pang Da = YoungPang,  YoungSada,  SaDamanyoung eller den ultimata: SAABC, c för China......

2 kommentarer:

Gittan sa...

Nej men usch vilken framtidvision...vi får hoppas att det inte blir så dramatiskt.

Larsson sa...

Risken är nog stor att Du får rätt :-(