måndag 26 september 2011

E22:ans flaskhals

Politikerna pratar om infrastruktur och utveckling men i vår del av landet Sverige så har vi en väg som kallas E22:an för den som levde förr i tiden hette den E66 eller riksväg 15..för det är just var den är iallafall här förbi Bergkvara där E22 går rakt igenom samhället och när man går cyklar eller vistas utefter vägen så får man obehagliga känslor av alla långtradare och bilar som susar förbi.

Alla..precis alla som bor efter vägen ogillar det faktumet att lastbilar dundrar förbi trots att barnfamiljer och smådjursägare bor ett stakets bredd ifrån E22:an

Så E22:an här förbi är ingen Europaväg den är en riksväg...eller ska vi kalla den för ko-stig.
För hur länge ska vi Bergkvarabor vänta på ombyggnad från Söderåkra till Brömsebro.

Ska det behöva hända svåra olyckor innan det händer eller?

Det är inte så i dagens samhälle att vi ska ha stora europavägar som går rakt igenom ett samhälle, utan definitionen av en europaväg är att vägen ska vara motortrafikled eller motorväg...8 meters bredd...för dig som passerar utanför Tempo går trottoaren ihop och utrymmet minskas till knappt två lastbilars bredd.

Så E22:an är en flaskhals eller en klump i halsen på folket som bor här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Väl talat!!! Dessutom finns samma typ av flaskhalsar i Söderköping och Jämjö! Detta är riktiga skamfläckar på den annars fina E22:an. Måtte våra politiker vakna ur sin Törnrosasömn och låta åtgärda dessa trfikfällor å det snaraste, helst INNAN det sker en LIVSFARLIG olycka!!!!!