söndag 26 juni 2011

Hmmm grön?

Blå Mocca är ju blå?.....hur ligger det här till.....herrej¤vlar hur ska det här gå nurå när vi ställa ut på Ronneby?!.....så ja gott folk, LUGN...vi har inte lackat om honom....utan det är Blå Moccas polare Grönis som fick lite omvårdnad....och vem är då Grönis...jo..han är en Volvo 244 från det gyllene året 1974...ja du läste rätt för Grönis är ingen dussinbil...PAH! säger Mocca precis som du skulle vara bättre än mig...ja en intern strid mellan dom pågår tydligen...jo åter till saken Grönis tillverkades 1974 och har beteckningen:
VOLVO 244 4112111 B
Alltså för dom som läst Volvobibeln så är en 244 med B i slutet en 244 tillverkad sent 1974 eller tidigt 75.
Grönis är vad man kallar för ett garagefynd då den stod i ett garage hos en äldre dam som inte hade behov av den sen flera år tillbaka.

Så sagt och gjort jag bestämde mig för att ta en titt på bilen för damen visste vilken årsmodell det var men inte vilken modell...hemska tankar for genom huvudet...DAF...GAAAH! och med tunga steg gick jag ner till garageporten och öppnade.
Vad? VA! EN 240...EN 242:A skit också men nä det är ju en 244:a Yipppiiii! och en tidig sådan.


Glädjen över att se en tidig vagn blev bara större när man öppnade dörren och såg att dörrsidor, inredning var oskadat..inga ungdomar som sågat upp gigantiska högtalarhål...målat instrumentpanelen silvergrå.
och  OCH manuell låda gott folk, sånt gillas, sorry Blå Mocca men i 90 är inte automaten så snäll....
Så saken var biff....ja klädseln var sliten, rost fanns och däcken var slut men vem bryr sig.

Dagen kom för hämtning och vi hade lastat reservbatteri, däck och verktyg för bilen hade ju stått sen 2004.
Motorn kollades, olja...OK batteri OK hjul OK och lite bensin OK och (gentlemen start your engines)...suck...inte en suck va nurå? ahh en kabel till strömförsörjning byttes, nytt försök...tugga tugga...va nu rå? ingen bensin...suga suga...inget host hack eller nått...men motorn gick runt på startmotorn så vi gav upp.

Och plan B sattes i verket...han ska fanimig upp ur graven för bilen stod i ett sånt där underjordiskt garage med en nerförslutning som påminner om en slalombacke...
Så 945:an backades fram och 3 tons stroppar kopplades och nu jäklar...i med ettan och dra..och Grönis åkte med som en vante...upp och iväg runt kvarteret.

Lastning på bilkärran och iväg hem och hur den ser ut idag....njae han är inte riktigt klar...än men det kommer nångång...renoveringen påminner om Blå Moccas renovering i maklig takt.....

Sen är han ju ingen utställningsbil och kommer heller inte att vara utan en helt vanlig Volvo 240 om än en rätt ovanligt charmig grönis=)
Bara så ni vet jag äger inte Grönis längre utan den såldes till en polare med gott Volvohjärta.


Inga kommentarer: