lördag 8 januari 2011

Volvo 1974


Blå Moccas kompis, ja en polares bil då alltså är en Volvo 244 av årsodell 1975 tillverkad 1974 alltså en VOLVO 244 4112111 B chassinummer 2444B2040752 och den är under renovering.


fick nys om den av en gammal dam som hade den stående i sitt garage och hon visste inte vilken modell det var men en Volvo av 75 år modell och jag undrade och spekulerade över viken model det kunde vara? ja inte 343 för den kom ju 76 men Daf.....hemska tanke...iallafall så gick vi iväg en dag till huset och spänningen steg när dörrarna till garaget öppnades och........

Där stod en mossgrön 244 WOW! Blå Moccas nya kompis och jag köpte den direkt!


Hämtningen av bilen blev senare lagd och är ett kapitel för sig då bilen inte hade varit startad på åratal, nytt batteri och soppa hälldes i och NIT, ingen tillstymmelse till att vilja starta men runt gick motorn iallafall.


Efter flera försök beslutades att vi skulle dra upp bilen ur källargaraget, och min 945:a fick agera bärgare med 4 tons stroppar och ren vilja slets 240:an upp ur garaget och släpades första biten runt kvarteret med anliggande bakbromsar....Polaren svor säkert över seg styrning och ingen bromsverkan.


Hemtransporten gick som en dans på biltransport släp och en renovering av Grönis som nu ägs av polaren startade...mer om detta kommer i vår när all snön försvunnit


3 kommentarer:

John sa...

Tänk vad många såna man skrotat...
Minns du den gröna som fick bidra med en hel sida till din :)

FLAK sa...

Jajemensan visst minns man den och tur att det är preskiberat idag för även jag har ju skrotat ett antal sådana under åren....:)

Gamla JXF 408 som fick en ny sida kommer i ett eget inlägg snart....

John sa...

Det inlägget väntar jag på, tog vi några bilder på det där?