tisdag 1 december 2009

Konkurs Sverige............

Undrar om Sveriges folk förstår att navet i Sveriges välfärd är företag som Volvo och Saab och nu handlar det ju först och främst om dessa två bolag men sen får man ju tänka på alla underleverantörer till bilindustrin i Sverige.

Skulle kineserna kunna göra något för dessa svenska stolta bilföretag? knappast....har man hört alla turer och vändningar angående Kalmars stolthet Fanerdun projektet där kineserna lovade guld och gröna skogar för att sedan leverera mycket snack och liten verkstad så får man en lätt kvälningskänsla i maggropen.

Nu får vi se en repris i skala nationell katastrof så vi svenskar får väl inrikta oss på att bli en befolkning i ulandet Sverige där allt förr eller senare läggs ner och vi får odla betor för att få lite mat på bordet.

1 kommentar:

Mercury sa...

Jo, utvecklingen är skrämmande men på samma gång är det fantastiskt att lilla landet Sverige i så många år kunnat producera två internationella bilmärken. Bilarna måste sälja för att det ska vara lönsamt att tillverka dem och det är väl det som är problemet. (Sedan finns det alltid gott om giriga chefer som suger musten ur företagen.) Jag hoppas verkligen att det blir en lösning så saab kan fortsätta.