fredag 30 januari 2009

Spökmoppen


Denna lilla goding hittades i skogen mitt bland annat järnskrot.

Vraket är en Crescent 2000 av årsmodell 1956 får passa på att tacka Josefine, Mona på http://www.raketsport.com/ för datering av moppen.


Vad ska då hända med ett sånt här vrak, avfall...sopmoped? kan gemene man hala ur sig...jo det är planer smidda men just nu står den och samlar damm.....precis som den kunde bli mycket värre........och damma den kommer inte på fråga.


Hur långt har projektet kommit? ja inte en micrometer eller nåt... och vilka delar saknas....hmm..

ja.. motor, avgasrör, sadel, bakhjul, kedja skulle ju inte sitta fel och visst finns det sådana att finna MEN....då ska dom vara slitna och se ut som resten av moppen annars blir det ju fel på helheten, (Motorn ska ju givetvis vara "körbar") bara den passar eller går att anpassa till Crescent fästerna.


Vad kommer då projektet att gå ut på...jo ska nåt som utmärker sig mot alla kliniskt rena lackerade totalrenoverade mopeder, (inte för att det är nåt fel på sådana men,) varför ska man följa med strömmen.


Var finns inspirationen till denna skapelse, jo tänk Råbelöfs Gods Volvo Starke som gjort succe på veteranbilsträffar och rallyn.


2 kommentarer:

Larsson sa...

Ställ den Du i trädgården och bara NJUT!

FLAK sa...

Den har stått i trädgården hela sommaren, nu står den i garaget