söndag 30 november 2014

Hossmo gård

Ett bedårande vackert hus som fått många bilister som passerar att beundra dess ståtlighet och förfärats över ett förfall men nu är det slut på detta för rätt köpare har tagit tag i rodret och ska med sinne för finess och stil renovera huset.

En förvisning och uppföljning kan beskådas på facebooken....

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.858357924189268.1073741859.193374280687639&type=3

torsdag 27 november 2014

75 år hurra!

Marabou´s klassiska Aladdinask har ju varit på tapeten i 75 år, inte illa och för att fira detta så har företaget tagit fram en nygammal Aladdin i retrostuk och när man sen öppnar asken så visar det sig att det finns nytillverkade chokladbitar i samma sort som det fanns i askarna från 1939-2010.

Curacao Crème......Jordgubbscrème..........Orange, mörk choklad med apelsincrème.........herrejösses så gott och framförallt vilken nostalgitripp!

Ut och leta rätt på en ask..du kommer inte att ångra dig....

http://www.chokladsajten.com/index.php/noterat/193-75-ar-med-marabous-aladdinask


söndag 23 november 2014

Veckans bästa.....

När man betänker att dagens ungdom försoffas framför datorer och spelmoduler och lan:ar sig genom kvällar och sena nätter så kan man inte låta bli att tänka till på hur det var förut, för det heter ju att allt var bättre förr, och visst var det så, för hade nu inte Björn Borg  outslitligt i timmar slagit bollar mot garagedörren och istället spelat tennis på datorn så hade nog inte denna mästare blivit den han blev, och Karl Bertil Jonsson som handskrev alla sina adresslappar för vem handskriver ett brev idag? och tar sig tid att vika ihop det, lägga det i ett kuvert och frankera samt lägga tid på att ta sig till närmsta postkontor.


Ja för har vi överhuvudtaget några postkontor kvar?...i dagens samhälle får man i bästa fall nöja sig med att den lokala handlaren eller bensinstationen innehar en posttjänst.

Cykeln var det främsta färdmedlet inom kommunen oavsett om man skulle till banken eller affären eller som liten cyklade man alltid ner till badplatsen....nu låter det istället..kan vi inte få åka istället?.


Vi kommer fram till slutsatsen att dagens människor mer eller mindre ser motion som något man måste genomföra på ett gym, att man förr i tiden inte ens visste vad ett gym var, nåväl gruppgymnastik har ju funnits men fenomenet gym är ett modernt påfund för folk som egentligen borde ut och motionera i friska luften.


Ungarna borde tillbringa mer tid ute i luften och spela improviserade fotboll- eller tennismatcher i gröngräset istället för timmar av stillasittande framför en dataskärm, och allt fler blir uppkopplade på smarta telefoner i ett försök att hålla sig ständigt uppdaterade och anträffbara dygnet runt, man drar genast paralleller till bilbärgningsfirmorna som i sin reklam på bilar och i annonserna hade dygnet runttjänst endast ett telefonsamtal bort och dom hade ju verkligen anledning till detta.


Härförleden blev jag varse om en gångtrafikant som gick med telefonen i handen och var totalt uppslukad i sin egna lilla värld med hörlurar totalt omedveten om att denna person gick längs en trafikerad väg.

Till hans försvar kan man ju säga att han gick på vänster sida mot mötande trafik enligt trafikförordningen om gångtrafikanter men ur säkerhetssynpunkt så borde vederbörande hålla ett öga på var man går och inte hålla blicken ner i telefoneländet.


Så vad blir sensmoralen av detta, ja dagens samhälle går idag inte ut på att man ska röra på sig iallafall inte utan att någon sagt till att man ska göra det, för hade inte cykeln funnits så hade kanske inte din far mött din mor vid dansbanan, posten hade kanske inte kommit fram utan att det bummat som Dag Otto skulle sagt....så ibland är cykeln att föredra för ska man dra allt till sin spets så är ju dagens multiväxlade cyklar anpassade för just längre transportsträckor, speciellt med tanke på att folk från förr cyklade runt på så kallade 0-växlade dam- och herrcyklar och det mina kära läsare var motion det.

Bästa hälsningar Herr Stofil



måndag 17 november 2014

Tipset

Alltså...... det kan inte bli mycket coolare.......kultförklaring på dessa fordon så har du ett intresse för det lite udda passa på att släng en titt på dessa tivolivagnar som en gång i tiden var åkattraktioner för glada ungar.

K-märkning är på sin plats!

Annons på blocket finns här

http://www.blocket.se/hassleholm/Hennecke_karusellforemal_50_60tals_57365551.htm?ca=18&w=3

söndag 16 november 2014

Över bron...

Men vi börjar vid Malmen eller rättare sagt korsningen Postgatan och Esplanaden och för dig som noterar posttjorven i ytterkant så är det faktiskt så att posten hade sitt kontor i fastigheten till vänster på bilden, och ser man bort längs gatan så ser man hela vägen ut på Norra vägen.

Tänka sig att få se en Peugeot 405 kombi med tillkopplad släpvagn, och Gulfskylten som lyser upp tillvaron för bilister och gångtrafikanter.

 

Ja...då så vi tar oss i rask takt fram till Ölandsleden där man förr i tiden kunde få uppleva kilometer långa köer som ibland..ja eller rätt ofta bevakades av polis och ibland fanns även bärgningsbil på plats ifall någon bilist råkade ut för missöde.

När vi sen åker över Ölandsborn så kan vi inte annat än bli nostalgiska och minnas hur det var för bilisterna att åka färja innan bron byggdes.

Vi tar väg 136 och stannar på Klinta camping.





Skrotaffären

K G Johanssons skrotaffär i Kalmar där allt fanns och allt kunde återvinnas eller säljas vidare.


 


lördag 15 november 2014

En liten Bedford

Tänk vilka intressanta bilder och denna bild får oss att genast studera lastbilen som är en Bedford från 1957, fotografiet är tagit 1967 alltså tio år efter att lastbilen blev levererad till Liva fabrikerna, ja ni som just idag sitter och ätit en smörgås med Milda-margarin på kan känna er träffade, likaså ni som lördagshandlat på Baronen för där höll dom till...Svea, Liva.....

 

Notera även den pittoreska lilla butiken, tänk så många småbutiker det fanns och idag är det dom stora köpcentrumen som styr marknaden.


torsdag 13 november 2014

Ford Mustang

Jag har aldrig ägt en Ford Mustang men skulle man mot all förmodan hitta en....ja inte för att jag letar...... så finns det navkapslar och säkerhetsbälte till en 66:a...visst var det trevligare förr i tiden då navkapslarna var gjorda i 100% plåt, stadiga....överdådiga...och helt enkelt makalöst dekorativa i sin enkelhet=)



måndag 10 november 2014

En liten sak...

Det blev bara en notis i tidningen men för oss som var inblandade så var det en rätt onödig sak och faktiskt rätt dyr liten kökrock...

Vår kära men gamla Volvokombi är lite tilltuffsad med krossade lysen och kofångarschabraket och bucklig kaross mm är obrukbart så det blir att skaffa nytt....

 

 

Vad som hände? jag var en av sex bilar inblandade i en seriekrock och den bilist tvärnitade på motorvägen och så att säga vållade olyckan smet.....lysande verkligen för oss andra som drabbades så blev det allt annat än en trevlig fredagsmorgon, nu står Gråben (kombin) i verkstaden och fronten är nerplockad....bara att bita i det sura äpplet..ja förresten ni som följ vår kamp emot airbagseländet ska veta att den inte i en enda av bilarna utlöstes denna makapär....OCH det var tur att det just denna dag var vägarbete och att vi höll en betydligt lägre hastighet än 100 som gäller på den sträckan.

 

 

Vi ska bespara Er bilder på eländet..ja gråben alltså så här kommer en gammal kollision som säkerligen var lika onödig och kostsam.

 

 



Avspärrning

Har man ett behov av att spärra av vissa delar av trädgården, (för ingen som helst anledning då alltså) så finns det ett hederligt gammal set med vägavspärrning som kan monteras på lämplig plats.

Ja för alla vet ju att man INTE får krypa eller huka sig under avspärrningen eller?.........


Härligt med äkta nostalgi men lampan fungerar tyvärr inte och den har på sin tid varit batteridriven och visst var det snyggare när man använde målade plank som avspärrning.

Man kan inte låta sig stoppas där utan varför inte vardagsrummet..hallen...eller asch vi fixar en avspärrning precis var man vill..... typ



söndag 9 november 2014

Svunna tider

Suddiga bilder men ack så trevliga.





fredag 7 november 2014

Tjorven

Den KVAB tillverkade lilla skåpbilen som knappt ingen har missat att uppmärksamma men få har kört eller åkt i.

Tänk vilken bil....vilken ide..den kanske inte var så pjåkig..eller? njae DAF drivlina kanske inte var någon höjdare men glasfiberkaross ger pluspoäng.

Men första provbilarna hade stålkaross så deras prestation i trafiken kan man bara spekulera om med motorstyrkan i fokus ja för att inte tala om motvind, sidvind och i bästa fall medvind.

torsdag 6 november 2014

Kultbilder

Tänk vilken kulturskatt och när man studerar dom så finner man faktiskt i bakgrunden fler intressanta objekt.

  Foto AW 1971