lördag 30 november 2013

Hibachi grillen

Senaste inlägget handlade som bekant om just Hibachi grillen..denna klassiker bland grillarna på närmaste mack under sjuttiotalet och en bit in på åttiotalet.

Nu har det plötsligt drösat in bilder..jajemen hela två stycken från 1976 och 1980 hämtade ifrån BP tidningen " BP nytt" så se det här som senaste nytt bland mediaetern...så just nu alltså 1976 och 1980 var just Hibachigrillen den populäraste grillen såld i över 60 000 exemplar....bara det gör ju att just den grillen blir kultförklarad..så vi säger det med stor glädje Hibachigrillen blir av oss K-märkt.


Och ville du inte grilla....så åkte du till Laxå och stegade in på värdshuset Stekpannan där trevlig personal i BP prydda kläder tog emot din beställning...kanske grillat? vem vet..

Hur många vill inte ha en sån där snickarbyxa med BP logga..jag är iallafall klart sugen på en sån....

torsdag 28 november 2013

Hibachi

Å vad i hela friden är det? undrar nu vän av ordning och ska jag vara ärlig så hade jag inte en blekaste om det...fast det sen visade sig att jag faktiskt äger en sån...inköpt på BP i Bergkvara...nångång runt 1976..och hur vet du det då? frågar sig nu alla...jo för i reklambladet från 1976 så finns den med..Hibachi grill till ett pris av 29 kronor och 75 öre...tänka sig vi hade en sån grill i källaren och reklambladet fick vi låna och kopiera...himmel vilken osis..jag för grillar man på denna där så osar det säkert..men vi lovar att prova till sommaren..grilla alltså på denna BP relaterade tingest.



 


onsdag 27 november 2013

Mosaik

Orsaken till att denna saken tillverkades eller den så kallade funktionen på denna tingest är inget som vi på uppskattar för den är ju en askkopp men den är så pass snygg att man inte kan låta bli att bevara den och faktiskt uppskatta den ur så att säga ur prydnadssynvinkel.


måndag 25 november 2013

Volvon i skogen

En gammal kranbil som en gång i tiden var en ståtlig Rundnos har fått sin sista vila i en skogsdunge.









lördag 23 november 2013


Vissefjärda

Shellmacken i Vissefjärda var det naturliga samlingsplatsen i Vissefjärda.

 

Idag finns macken kvar med inrymmer en pizzeria men 1980 lyste fortfarande den stora Shellskylten upp omgivningen och macken hade minilivs, kiosk, bilreparationer och bilbärgning,  gamla KAS 920 köptes 1986 till macken men den gick först hos Växjö bilbärgning.

 

Notera tröjan från Hanssons vägbyggnad Emmaboda, en exakt likadan hänger i garderoben=)


Ett så kallat hembygge är denna Volvo som var utrustad med en wirekran (gammal skogsmodell).

Bilen byggdes om till traktor och finns fortfarade i trafik i norra småland.



fredag 22 november 2013

Lite annonser från 1929

Visst är det så att reklamen var bättre förr...men vissa varor kanske inte var bättre för hälsan eller vad sägs om....


För att uppväga så kan vi ju nämna betydligt ofarligare....



lördag 16 november 2013

Förbandsväska

Tänk att en förbandsväska kan finnas kvar och fortfarande i gott skick, men den här har överlevt på ett mobiliseringsförråd.









Väskan är från 1954.

Motoball

Allsvenskan och sånt fjant...nej vet du vad... tacka vet jag motoball...för riktig publikfrieri och fart och fläkt i sin rätta bemärkelse.

Bilden är hämtad från en match mellan två Parislag 1948.

 

 

Liter reklam för just motorcyklar skulle ju sitta fint...........


 


torsdag 14 november 2013

Mynt

Mynt och sedlar ska ju försvinna sa dom...det så kallade kontantlösa samhället, kanske lite som det papperslösa samhället men tänk att vi ska få en tvåkrona igen...inte dåligt...lite kult faktiskt.

Så här såg tvåkronan ut 1969.