måndag 29 april 2013

Avstängt

En gång i tiden hittade jag en gammal skylt i en container, ja skylten var en sån skylt som man hängde vid en hiss eller rulltrappa som var avstängd så då fick mackens pump en rätt rolig skylt, så gott folk macken är tillfälligt avstängd....bara så ni vet=)



söndag 28 april 2013

Kaffefilter

Tänk att ett kaffefilter paket kan i all sin enkelhet skapa en god stämning, ja under förutsättning att man gillar brunt och sjuttiotal då alltså... för den är stilig, enkel och hundraprocent nostalgisk.



 

lördag 27 april 2013

Skåp

Ibland är det rätt bra med skåp...ja kombi då alltså för idag inleddes operation rädda gammalt köksskåp modell ursnyggt=)

Så efter nermontering och hemfrakt i vår kombi står nu skåpet i källaren i väntan på....renovering? ja vem vet men vi har iallafall tagit reda på det.

Lite synd att det inte får plats i vårt kök....=(




fredag 26 april 2013

Kalmar Bryggeri

Kalmar Bryggeri AB startade 1847 och låg när det begav sig i kvarteret Bryggaren där man tillverkade öl och andra maltprodukter men ursprunget till bryggeriet startades ute på Sandåsområdet men när expansionsbehoven ökande så flyttades hela verksamheten in till kvarteret bryggaren.

Kalmar Bryggeri uppfyllde då en stor del av kvarteret Bryggarens östra del mellan Storgatan, Proviantgatan och Södra Långgatan. 

Kalmar bryggeri köptes senare upp av Stockholms Bryggerier och lades ner nångång på 1960-talet.

Dom tomma lokalerna blev stående under lång tid men tillfällig verksamhet uppfyllde det gamla bryggeriet men i slutet på 1980 talet så då serviceboendet Bryggaren färdigställdes.









 

 

Liten stackare

I en låda i källaren fann vi denna lilla vän, (Majas) gamla docka då alltså...lite sliten, lite misshandlad men till Majas försvar så var hon typ tre-fyra år gammal när hon lekte med denna.

Nu är den lite av en kultgrej för kan det blir mer nostalgiskt..randigt, orange, och skumgummi som fyllning.



torsdag 25 april 2013

Piggelin

En glassklassiker och något som svenska idrottsförbundet inte var sena att hänga på för vilka ungdomar kunde motstå namnet piggelin...25 poäng gav lilla piggelinen...50 stora piggelin

4000 poäng guldmedalj! 5000 poäng diplom!! det ni! huvaligen vilken ork...

Och visst blir man pigg av bollspel, lite badminton eller 200 meter simning....

hmm..undrar vad dom menar med rätt kost? Aha! Piggelin vad det ja.... 

Och vem i hela friden var det som satte upp poängsystemet? närmast ouppnåligt..och lite rysk tvångsträning över det hela.







måndag 22 april 2013

Polarvagnen

Nu kan vän av ordning undra om jag gillar husvagnar, men nej jag skulle inte uppskatta att släpa runt på en vagn..efter bilen på semestern..fast jag kört lastbil & släp... men på semestern  ska man slippa besvärliga påhängsna saker....saker som tynger ner en och gör att allt går saktare än var som är brukligt....ja husvagnar då till exempel.


Men jag kan inte låta bli att uppskatta husvagnarna ur en nostalgisk synvinkel för vem tycker inte att en klassisk Polarvagn eller ett Ägg gör sig bakom en lämplig dragbil.

Så dra på det marinblå adidasstället....packa in Origocampingbordet och korgen med termoskanna och koppar så är semestern räddad..ja i bilen då alltså..för visst hette det "man ska ha husvagn"...men inte i mitt fall..allt annat passar perfekt=)

Det närmaste jag kommer det är nyckelringen.....







 




lördag 20 april 2013

Nit...lott

Vissa spelar Bingolotto, andra spelar på travet eller postkodlotteriet, men gick man på Mastens festplats i Kristianopel så köpte man en eller möjligtvis flera lotter...och den som hade otur gick på en nit...tur för oss för just därför hittades dessa lotter som överlevt fukt, vind.

Personen som drog nitlotten blev mindre glad men vi blev desto gladare över att finna dom=)



fredag 19 april 2013

Lite rundvandning...

En liten bildkavalkad ifrån bilverkstaden=)










 


torsdag 18 april 2013

Språng i fjädern

Inlägget för ett tag sen om min fjäderlåda såg ni säkert och igår så hände det...när man minst anar så går en fjäder av, denna gång en dörrfjäder som reglerar kolven..ajdå...men efter att låset demonteras och man studerat funktionen, ja i detta fall en väldigt gammalt låshus.


Efter lite letande hittade man en fjäder och nu fungerar det hela igen...rätt bra att ha ett rejält fjädersortiment.


http://nostalgimacken.blogspot.se/2013/04/springbreak.html

Gamla fjäderna var av plattsnurrad modell

 Hmmm... den här borde passa?!

 Så där ja..nu ska vi se....

 Jajemen! =)

 



Nostalgimacken i focus!

Idag stannade pressarna=) STOPP och belägg Nostalgimacken hamnade i rampljuset, ja nu är det så att vi hade besök av tidningen Kalmar Läns tidning som ville göra reportage om Nostalgimacken.

En dag ringde telefonen, och förfrågan om vi ville vara med i ett reportage, ja reportern hade hitta hemsidan, ja Nostalgimackens hemsida då alltså och blivit intresserad.

Ja vi sa välkommen hit och ja ni ser resultatet i bildserien som följer, Spökis, Moccis fick givetvis en plats och självklart Nostalgimacken.

Om vi blev nöjda med resultatet? jajemen den kan du skriva upp!=)

//Maja & David