måndag 25 juni 2012

Nostalgimackens cykel

Jo nummer två då då det redan finns en Vega herrcykel, men denna gång är en Torscykel från Torsås som blev räddad från skrotdöden och fixad..så nu kan vi samcykla i stil och finess=) Finastyle! =)


Måste bara visa hur Moccis laddar inför Nostalgia Festival i Ronneby.....
ingen järnbrist där inte....


söndag 24 juni 2012

Cykelkärran

Rosten hade gått hårt åt denna kärra som var av i ramen och dragstången så vad göra...fram med svetsen och årets första semesterjobb=) var på G nu är allt fixat och kärran lackad...tänk två cykelkärror har man fått svetsa på samma vecka...inte precis det man brukar fixa i verkstaden.
Nu återstår träflak och draget till cykeln.



tisdag 19 juni 2012

Fyndet

När såg du en Impala i ett uthus senast?
Men tyvärr är det låst så någon närmare inspektion kunde ju inte göras men visst ser det spännande ut.
BP dunken var ju lite av en bonus=)


söndag 17 juni 2012

Passagerare och bagage...

Ska man ha väska med sig så ska det vara en fin väska..så tycker iallafall Grover som tog en tur med sin väska...vad han har i väskan? inte en aning...


lördag 16 juni 2012

Dalaskär bilträff

Dagens träff på Dalaskär i Bergkvara blev en hit, premiär för denna träff och gott om folk snygga bilar och vackert väder och trots att det regnade på förmiddagen kom folk ändå och efter en stund slutade regnet och ett strålande väder visade upp ett Dalaskär i badande sol och underbar stämning.


Vid kl 12 bröt vi upp och gav oss ut på cruising längs med gamla riksettan och sedan via E22:an till Söderåkra därefter in till Torsås med vändning vid kyrkan och cruise genom centrala Torsås och retur genom Bergkvara och åter till Dalaskär.


Så varsegod här följer en bilkavalkad från bilträffen och cruisingen.













tisdag 12 juni 2012

Fika

Svenskarna är ett fikafolk, för vad är mer klassiskt än just fika, sen vad man har till fikat kan ju ältas men den här gången fick Grover nöja sig med hallonsaft...jo säkra källor har sagt att han fortfarande är sur på mig..(Maja) för att jag tyckte han skulle vara lite sund.
Men men.... han får sin beskärda del av kaffe med kakor vid ett senare tillfälle...


Muggen på bilden kommer från AB Stroja och vi har gröna..röd och jag undrar, har någon sett några fler färger?
Muggarna är iallafall från sjuttiotalet och Skogsmulle finns på vissa av dom
Jag såg precis att Nostalgimacken tickade över 50000...wiihoo!=)

söndag 10 juni 2012

Ödehuset

Tänk att det fortfarande står ödehus lite här och var, denna gång gjorde vi ett besök på en ödegård och spanade in både boningshuset och uthusen samt ladan.











fredag 8 juni 2012

Virkat..stickat

Virkning eller stickning har jag aldrig provat men för den som gillar sådant så bjuds här på lite inspiration alá sent sextiotal-sjuttiotal så varsego och fram med stickorna....
Vansinnigt snygg pläd....



Braskudde...knappast brandsäker men snygg=)





Min snälla mamma fixade dessa åt mig när jag var liten...



måndag 4 juni 2012

Spökis

Efter lite funderande hände det...Spökmoppen fick lite delar...dock inte så att han blev körbar men för en lekman kan det faktiskt se ut som en körbar..eller iallafall nästan körbar moped...eller vem vet vad spökmoppen gör när vi andra sover....?


Nåväl gott folk här är spökmoppen i sin nya skepnad....


lördag 2 juni 2012

Bortglömt jänkejärn...

Tänk att man fortfarande kan hitta jänk på bakgårdar...dessa mindre välskötta vagnar har hamnat på mellanlagring (får man hoppas) för det är ju inte varje dag man springer på en Barrcuda 65:a i naturen...skrämmande och förnedrande för en sån klassisk muskelbil...


Vad det gäller dom andra två så kan man ju säga att dom vart med i raggarsvängen ett tag....