söndag 31 juli 2011

BP...

Visst är dom snygga och idag trillade en nyckelring in i samlingen, den är väl del i en "samlings"utgåva som fanns på BP mackarna men visst gör den sig enskilt också.

torsdag 28 juli 2011

Regnväder idag...

Så vad göra...jo lite koll på modellerna skadar ju inte och plockade ut en specialare...tänk våta 16 års drömmar om en sån här va?
V8 och allt....för B36AV var ju standard motorn i Volvo Snabben.
Vallåkra nästa=)






tisdag 26 juli 2011

Butiksbussträff....

Idag hände något otroligt roligt, jag har ju fått lyckan att samarbeta med ägaren, till fd varubussrörelsen Sunes Livs och Sune bistod med bilder och uppgifter om hans gamla varubussar.

Och nu träffades dom äntligen och Sune, hans dotter och hennes man fick se modellerna i verkligheten, och jag fick tillfälle att förevisa modellerna och sammanföra Sune och hans varubussar.

Det är sånt här som en modellbyggare eftersträvar att få se uppskattning för sina modeller, vilket verkligen värmer.

En rolig sak att nämna är att Sunes dotter åkte med i JLZ 922 (orange/vita) när den var aktiv som butikbuss.

Tack för besöket och ni är hjärtligt välkomna tillbaka, och ett speciellt tack till Sune för hans berättelser,  foton som gjorde det möjligt att bygga dessa modeller.



Volvospaning

Blå Mocca var i Blekinge igår och vad möter vi i höjd med barnens gård i Karlskrona? jo först kommer en härlig ljusblå 242:a och sen kommer denna 244:a som varit på bild tidigare:

 En härligt guldfärgad 91:a men turbofälgarna ger rätt stuk och visst ser han äldre ut?=)
Var spekulant en guldkombi med turbinfälgar fast årsmodell 84 på nittiotalet blev dock ingen affär.
Fast den var i utsökt skick till skillnad mot denna.


En härlig GLT dock rätt ny men ändå....
Rätt kul bil det där för han luras...när du möter den så signalerar fronten årsmodell 76-77, sanningen avslöjas av bakdelen, fast jag förstår ägaren vem vill ha dom där små hiskeliga fyrkanterna på 79:an...huuu rysningar och kväljningar....ulk...=)

En helt enkel bruksvolvo i härligt brun nyans som rullar dagligen, dock finns det drösvis med årsmodell 79-80 så vill du få tag på en passa på för snart är dom också ovanliga.
Vi har rätt goa bilar här i Torsås=)
För att visa att jag faktisk kan visa andra märken än Volvo så kommer här ett par godingar...översta Saaben tackar jag Linda för...



söndag 24 juli 2011

Tänt var det INTE....

Tändsticksaskar...finns det samlare för sånt?...givetvis och en liten koll hemma hos morsan (som inte är samlare) visade upp dessa små askar...visst är dom trevliga och visst kliar det i samlartummen...men nej dom ligger så fint i hallskåpet hos morsan.

Att den ena asken kommer från Tidaholm är ju inte så konstigt..morsan är ju därifrån så hon har några stycken tidaholmare....

Kungaspelet...någon som hört talas om det?
Royalistiskt i kubik men knappast något som impar på mig.


fredag 22 juli 2011

Taxi var god dröj...

Alltså.. Stockholm ska vara värst för vilken taxikund skulle inte ge en bra slant för att bli hämtad i en Checker...visseligen så var året 1982 men tänk idag...coolt läge, så dröjer taxin? inga problem bara det kommer en Checker.....

Frågan är bara ska den svarta eller gula komma?
Fast jag väljer nog den gula, spana kofångaren...maffigt värre=)

tisdag 19 juli 2011

Fina spray....

Glansproblem? inte då...har du Fina bilvax fixar du putsen på nolltid=)
Fast den här flaskan har aldrig varit använd och kommer heller aldrig att användas utan hamnar på Nostalgimackens hylla.
Ett av årets fynd...ett FINT fynd=)



söndag 17 juli 2011

Fina....

Som ni säkert har sett så gillas bensinbolaget Fina och som den arkivråtta jag är så kan man ju inte låta bli att nosa fram diverse bildskatter så här kommer några smakprov ur finas verksamhet i Sverige.
Notera att det är sextio-sjuttiotal vi pratar om, Fina var aktivt i Sverige mellan 1955-1984.

Fridafors Blekinge 1976
Karlshamns oljedepå 1963

En bildkavalkad från Knivsta 1976


Sen har vi ju all härlig reklam eller vad sägs om dom här=)
Badprylar från 1976 någon som sett en sån väska eller badboll?

 Fina kundkortsreklam 1972
 Delfinreklam från 1976
Fina sprayburkar från 1972

 Lågprisautomatstationerna hos Fina hette MacFina och denna reklam är från 1976
Och tillsist något som jag letar efter....var finns en sån här...snälla någon hjälp en stackars Fina galning att hitta en....

Bautastor=)  Fina delfin från 1978

Fast inte den lilla 50 cm då alltså utan den STORA två meters delfinen...den vore något att lägga vantarna på=)



lördag 16 juli 2011

Gatuspaning

Torsås detta lilla samhälle bjuder ibland på en och annan överraskning...ja att Blå Mocca rullar på gatorna är ju ingen nyhet...snarare Grönis då som ej kommit ut på vägen än...eller hur Affe...ja jag retar polaren lite i detta inlägg om någon undrar.....
Tillbaka till gatuspaningen jo så här såg det ut i Torsås när Maja och jag och Blå Mocca svängde förbi.


fredag 15 juli 2011

Konstnärligt...eller?

Visst är det så att en skrotbil kan vara vacker?!, vi har alla sett bilder på nätet på skrotbilar där den konstnärliga presentationen är uppenbar.
Nostalgimackens bidrag i detta är följande:



Den står fortfarande kvar på samma plats och när Scania 85:an var aktiv gick den i Ronnebytrakten.

tisdag 12 juli 2011

Gamla Torsmaskiner

Just så hette företaget som tillverkade avgasrör till bilindustrin och idag heter företaget Foresia...och ska läggas ner...i Sverige alltså för utomland fortsätter tillverkningen.
Och företaget här i Sverige håller som bäst på att skrotas, och vad händer då med inventarier och lager, man kan ju tro att sånt kommaer att säljas och inbringa en förtjänst för företaget men icke då allt som inte ska skickas utomlands ska förstöras.

Så vänner av Volvo bildelar håll i er för i containrarna kommer snart tonvis med Volvo avgasrör och halvsatser till 240, 264, 240GLT, 740 samt 760 att skickad till återvinning istället för att säljas till oss behövande och vem vet kanske rör till Amazonen, PV hänger med i vanvettet.

Sveriges Volvoägare sliter sitt hår för dessa rör är ju idag inte precis dussinvara speciellt i originalförpackningar.
Visst man kan fortfarande köpa halvsatser& rör men frågan är ju om dom håller samma höga klass som dom här gamla rören, jag tvivlar på detta.

En ren skandal att ett företag bara får hiva värdefulla delar i återvinningen, nej låt oss köpa dom för en rimlig summa eller låt en bildelsfirma köpa loss dom.

söndag 10 juli 2011

Läge för bad och sol

Solen gassar och då hivar sig folk ut i solen och vi är inte sämre så vi spenderar tid nere vid havet...vi har ju bara ca 2 kilometer så inga större uppoffringar för att komma dit.
Man intar en skön plats och softar...Net följde med och trivdes riktigt bra, dock lite varm i solen så hon sökte skuggan rätt snabbt.
Men jag fick ett par kort på vår gamla dam, som inte badade men väl solbadade=) hon gick även en tur på bryggorna vilket hon aldrig gillade att göra förut.
Hon har blivit härdad vår lilla nosare, och hon fick en sandwichglass för besväret....för det ska allt en 14,5 åring ha säger Net.....

fredag 8 juli 2011

Slutstationen....

Ännu finns formerna kvar och man kan bara fundera på var bilarna åkte..vem som körde och varför dom skrotades.
Nu står dom iallafall still och kommer nog aldrig att rulla igen, iallafall aldrig för egen maskin.